Online tesztek – I. forduló

Kedves Kalandor!

Úgy döntöttél, próbára teszed a tudásod, vagy kíváncsi vagy a padtársad, barátod, családtagod ismereteire? A lehető legjobb oldalon jársz!
Ha szereted a kihívásokat és úgy érzed, bátran megpróbálkozol a teszt kitöltésével, akkor ideje belekezdened.

Különböző, az iskolában és a Természettudományos Élményközpontunkban is előforduló témákat gyűjtöttünk össze neked. Ha valamire most még nem tudod a választ, ne csüggedj! Olvass utána vagy látogass el hozzánk és mindenre választ kapsz!

A tesztek kitöltéséhez meg kell adnod a kért adatokat és indulhat is a verseny! Persze elsősorban nem verseny, hanem azt a célt szolgálja, hogy játszva tanuljunk! Éppen ezért a tesztet annyiszor kitöltheted, amennyiszer csak akarod, közben és a kitöltést követően is utána tudsz nézni a válaszoknak. Ha azonban versenybe szállsz az értékes nyereményekért és esetleg a jobb érdemjegyért nem árt tudnod a következőket:

  • IDŐKORLÁT: Adataid kitöltésére maximum 3, egyes tesztkérdések kitöltésére maximum 1 perced van.
  • AZ ELSŐ 2 KITÖLTÉS SZÁMÍT: Egy tesztet bármennyiszer kitölthetsz, de csak az első 2 kitöltés számít a ranglétrán való helyezésnél, amely az alapja a nyereményeknek és az esetleges órai természettudományos érdemjegynek.
  • GYORSAN ÉS HELYESEN: Ugyan a kérdések megválaszolására 1 perced van, de törekedj minél gyorsabban és helyesen kitölteni a tesztet, hiszen nem csak a kitöltés százalékos eredménye számít a versenyben, hanem, hogy milyen gyorsan töltöd azt ki. Javaslat: Az első kitöltésnél próbálj minél több helyes választ, gyorsan megadni saját kútfőből, hiszen ha közben rá „googlezol” a válaszokra időt vesztesz. A második kitöltés esetében pedig a helyes válaszok ismeretében már csak az időre figyelj. A ranglétra egyértelmű győztesei az első tesztet leggyorsabban és legjobban kitöltők lesznek. Pontszám és idő hasonlóság esetében pedig a második teszt lehet a döntő.
  • NYEREMÉNY: A II. forduló után témánként az első 3 helyezettet értékes nyereményekkel díjazzuk, és a további 25-25 helyezettet témánként kisebb ajándékkal lepjük meg.

Általános iskolai tesztek - I. FORDULÓ

Figyelem!
A “TESZT INDÍTÁSA” gombra való kattintással a teszt és az idő automatikusan elindul!

Teszt indítása

Teszt indítása

Teszt indítása

Középiskolai tesztek - i. FORDULÓ

Figyelem!
A “TESZT INDÍTÁSA” gombra való kattintással a teszt és az idő automatikusan elindul!

Teszt indítása

Teszt indítása

Teszt indítása